Serieus Langedijk haalt meer dan 20.000 euro op voor Wonen Plus Welzijn

Gepubliceerd op:
11/1/2024 10:08
1/1/2024 12:00
Door:
Redactie

In totaal 20.270,52 euro. Dat hebben de radiotalenten van Serieus Langedijk dit jaar opgehaald voor Wonen Plus Welzijn. Het is inmiddels een traditie waar in de hele regio naar wordt uitgekeken: samen met luisteraars zamelen de dj's geld in voor het goede doel.

"Met jou geloof ik alles, wat ik niet meer denken zou." In Café De Schelvis klinken zaterdagmiddag de klanken van singer-songwriter Nienke Staal. Op de elektrische gitaar Herman Jager. "We spelen al een tijdje samen, een paar weken", lacht Staal. De twee zijn muziekdocenten en min of meer als gelegenheidsduo begonnen. Wat we trouwens de gestaalde Top 2000-fans niet kunnen onthouden: de singer-songwriter is een nichtje van muzikant Ede Staal. Door een lobbyactie van Dagblad van het Noorden dreigde zijn lied 'Het het nog nooit zo donker west' in 2007 de hitlijst aan te voeren, maar juist vanwege die actie werd het lied niet toegelaten. In tegendeel tot haar oom zingt Nienke Staal niet in het Gronings. "Ik haal de inspiratie uit mijn eigen leven, mijn gevoelswereld."

In de studio zit Didier Ruijters aan de knoppen. "We hebben diensten van gemiddeld negentien uur. Vervolgens hebben we vijf uur de tijd om boven te slapen", vertelt Ruijters. Achter de schermen staat een ware regiewagen om de uitzending tot een goed eind te brengen. In de studio is het een komen en gaan van gasten. Burgemeester Maarten Poorter, verschillende muzikanten, maar ook enthousiaste luisteraars hebben een kijkje genomen. Op de achtergrond is Charles Aznavour met La Bohème te horen. Het is aangevraagd door een luisteraar. "Meestal maken we op de laatste dag nog een sprintje. We hebben dan ook de veilingen en een deel van de barinkomsten." Ondertussen wordt het volgende nummer gestart. Eerst het Franse chanson en nu Rammstein door de geluidsboxen. "Dat kan ook eigenlijk alleen maar hier", lacht een bargast.

Laatste Nieuws

Uitgelicht