De jaarlijkse radio-uitzending van 27 tot en met 31 december voor een goed doel binnen Langedijk is van start gegaan.

Dj’s Serieus Langedijk komen aan in limousine

Gepubliceerd op:
11/1/2024 10:08
28/12/2023 8:25
Door:
Redactie

ZUID-SCHARWOUDE – Afgelopen woensdagochtend. Buiten is het fris en regent het. Maar binnen in Café De Schelvis is het ruim een half uur voor de start van de vierde editie Serieus Langedijk, een drukte van belang. Alle puntjes worden op de bekende i’s gezet. Is de verbinding goed. Zijn de dj’s er al?

‍Serieus Langedijk stopt op oudejaarsavond om 23.00 uur

Presentator Pieter Heijne is er wel klaar voor en start met een interview met Peter de Wit, directeur van Wonen Plus Welzijn, het goede doel dit jaar van Serieus Langedijk. Samen met Ineke Vroling vertellen zij over wat Wonen Plus Welzijn allemaal doet en beiden zijn zeer vereerd over dat hun organisatie dit jaar het goede doel is. Terwijl buiten de mensen wachten op de komst van de dj’s, de klok geeft iets over twaalf uur, komt ineens een grote witte limousine voor het café rijden. De dj’s stappen uit en worden ontvangen door presentator Pieter Heijne. Een spectaculair entree van de dj’s. Eenmaal binnen gaan de dj’s via de keuken naar de studio waar om kwart over twaalf de eerste muzikale klanken door de ether te beluisteren zijn.

24/7 muziek maken

De jaarlijkse radio-uitzending van 27 tot en met 31 december voor een goed doel binnen Langedijk is van start gegaan. Vijf dagen lang kan iedereen een plaat aanvragen of een inzamelingsactie starten of gewoon meegenieten van alle indrukwekkende momenten die tijdens de uitzending gebeuren. Zo is er weer de veiling. Mensen zijn ook van harte welkom in Café De Schelvis om te kijken en te luisteren naar de dj’s, maar ook belangrijk is om geld te doneren voor het goede doel. Juist voor de dj’s, de leden van de crew en de vrijwilligers zijn het zware dagen. 24/7 muziek maken en dat tot zondagavond 23.00 uur. Iedereen hoopt natuurlijk op een grote opbrengst voor Wonen Plus Welzijn.

Vereerd

Zowel Ineke Vroling van Peter de Wit waren afgelopen woensdag aanwezig en beiden zijn duidelijk in hun nopjes dat hun organisatie het goede doel is. Directeur Peter de Wit, al dertien jaar betrokken bij Wonen Plus Welzijn: “Dit initiatief is ontzettend mooi. Onze organisatie staat voor verbinden en met ongeveer 1500 vrijwilligers. We zijn actief in Schagen en in Dijk en Waard. We organiseren onder anderen Doet en Ontmoet en verder allerlei activiteiten voor allerlei leeftijden en doelgroepen in de samenleving om mensen te verbinden met elkaar. We zijn trots dat we van Serieus Langedijk het goede doel zijn we willen van de opbrengst een mobiele ontmoetingsplek maken. Die we kunnen verplaatsen naar de verschillende locaties binnen de wijken van Langedijk. Waar verbinding en ontmoeting tussen buurtbewoners centraal staat.”

Lokale artiesten

Bezoekers van Serieus Langedijk worden ook verwend door optredens van lokale artiesten. Bijvoorbeeld door de komst van popschool Your Song uit Sint Pancras en de gezellige coverband Suitcase die de vierde editie op zondagavond 31 december om 21.00 zal opluisteren met nummers van De Dijk, Robbie Williams, ABBA en Herman Brood. Maar er zijn nog vele liveoptredens. Alle namen van de artiesten zijn te vinden op de Facebookpagina van Serieus Langedijk. Op de laatste avond van 2023 komen ook Klapband en Jacco Silver naar de studio in Café De Schelvis.

Café De Schelvis, De Koog 3, Zuid-Scharwoude.

Door: Ruud de Waard

Laatste Nieuws

Uitgelicht