Video's

Op bezoek bij Zorgtuinderij Oosterheem #SL2022

19/12/2022

Wij ging op bezoek bij Zorgtruinderij Oosterheem, dit jaar het goede doel van Serieus Langedijk

Oosterheem: unieke zorgtuinderij in Broek op Langedijk

Zorgtuinderij Oosterheem is een prachtige woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wonen: op één van de mooiste locaties van Broek op Langedijk

In het hart van Broek op Langedijk aan het Oosterdelgebied staat een woonhuis. Hier wonen, verdeeld over twee woongroepen, 12 mannen en vrouwen met een zorgvraag. Met elkaar creëren we hier een veilig en warm thuis, waar iedere bewoner de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Uiteraard zijn familie en vrienden hier ook welkom.

In de woonkamers is er veel sociaal contact. De verbinding met elkaar is groot. Samen met de woonbegeleiders wordt er gekookt en gegeten, spelletjes gespeeld, koffie en thee gedronken en vele verjaardagen en jaarfeesten gevierd. Er heerst een ontspannen sfeer.

Een aantal van de bewoners werkt op de tuinderij. Een plek waar je ook dagbesteding kunt doen als je elders woont.

Dagbesteding: werken in de buitenlucht

Naast het woonhuis ligt de zorgtuinderij aan de rand van het water, vlak bij het museum BroekerVeiling. De tuinderij ligt aan de rand van het Oosterdelgebied, wat bestaat uit ruim 200 eilanden. De zorgtuinderij teelt biologische groenten en fruit op tien van deze eilanden. Deze groenten en het fruit worden gebruikt bij het koken in het woonhuis, verkocht in het groentenstalletje aan de weg of verdeeld over andere locaties van de Raphaëlstichting.

Als je graag op het land wilt werken, ben je bij Oosterheem op je plek. Je hoeft geen ervaren tuinder te zijn, want hier krijg je alle kans om het vak te leren in je eigen tempo. Je kunt van alles leren bij ons, zoals: biologische groenten en fruit telen, inpakwerkzaamheden, varen met de schuit, onderhouden van sloten, riet snijden en nog veel meer. Hoe de deelnemers het zelf zeggen: “Je beleeft de seizoenen hier optimaal, hebt hier leuke collega’s en gaat elke dag met de boot naar het werk. Wie wil dat nou niet!”

Voor meer informatie kijk op: https://www.serieuslangedijk.nl

Socials:

Facebook: https://www.facebook.com/serieuslangedijk

Instagram: https://www.instagram.com/serieuslangedijk

Twitch: https://www.twitch.tv/serieuslangedijk

Alle video's