Video's

Op bezoek bij Stichting Help-Elkander #SL2021

29/11/2021

Wij gingen langs op de camping bij Stichting Help-Elkander, dit jaar het goede doel van Serieus Langedijk, om erachter te komen wat ze nou precies allemaal doen.

Vakantie: geen luxe maar noodzaak

Een nieuwe editie betekent ook een nieuw goed doel. Het team heeft in de omgeving gekeken naar een prachtig goed doel voor de editie van 2021 en zijn met z’n alle erop uit dat het nieuwe goede doel ‘Stichting Help-Elkander’ wordt.

Gezinnen die in armoede leven hebben het zwaar. Dagelijks rondkomen met een (te) klein budget zorgt voor veel stress en langdurige psychische druk. Die vicieuze cirkel van opbouwende spanning kan doorbroken worden door die mensen even een week een onbezorgde vakantie te bieden.

Zolang je niet zelf met die armoede geconfronteerd wordt, kun je je moeilijk voorstellen wat dat echt betekent, maar het grijpt diep in het leven van mensen en kan ook leiden tot een sociaal isolement en/of psychologische problemen.

De stichting Help-Elkander wil voor die mensen een oplossing bieden door ze één keer per jaar er even helemaal verzorgd tussenuit te laten gaan om de batterij weer op te laden.

Veel vergelijkbare instanties beperken zich tot het aanbieden van een deeloplossing, zoals het aanbieden van een vakantieverblijf zonder erbij stil te staan dat men er (zonder middelen) ook nog naar toe moet zien te komen en men zelf voor eten moet zorgen. Laat staan dat er aan gedacht wordt dat kinderen graag van de aangeboden attracties gebruik willen maken of aan ander (betaald) vermaak willen deelnemen. Stichting Help-Elkander zorgen er voor dat ook dat kan

Voor meer informatie kijk op: https://www.serieuslangedijk.nl

Socials:

Facebook: https://www.facebook.com/serieuslangedijk

Instagram: https://www.instagram.com/serieuslangedijk

Twitch: https://www.twitch.tv/serieuslangedijk

Alle video's