Serieus Langedijk van start gegaan: “Elke euro is welkom”

Gepubliceerd op:
10/1/2023 12:53
28/12/2022 12:00
Door:
Redactie

Veel plaatjes, veel praatjes en weinig slaap. Dinsdag is Serieus Langedijk voor de derde keer van start gegaan. Met een druk op de knop startte burgemeester Maarten Poorter het radio-spektakel voor het goede doel.

"Dit is volgens mij waar het omgaat in deze tijd", zegt Poorter. "Oog voor elkaar hebben en in actie komen om een mooi bedrag op te halen." In Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude maken Didier Ruijters, Thomas Lute en Stef Callenbach vijf dagen live radio en televisie voor het goede doel. Het geld wat wordt opgehaald gaat naar Zorgtuinderij Oosterheem, vertelt Callenbach. "We hebben gekeken naar goede doelen binnen Dijk en Waard en waren het er allemaal over eens dat deze stichting bij ons past."

Vorig jaar werd ruim 22.000 euro opgehaald voor de Stichting Help-Elkander. Het doel is om minstens zoveel geld op te halen voor de zorgtuinderij in Broek op Langedijk. Maar of dat lukt is volgens Callenbach nog maar de vraag. "Er speelt nu veel in de wereld, waaronder ook een energiecrisis. Ik weet niet wat er dit jaar aan geld binnenkomt, maar elke euro is welkom."

Laatste Nieuws

Uitgelicht