Serieus Langedijk: minstens 120 uur muziek voor mobiele ontmoetingsplek Wonen Plus Welzijn

Gepubliceerd op:
11/1/2024 10:08
27/11/2023 12:00
Door:
Redactie

Vanuit Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude gaat van 27 tot en met 31 december Serieus Langedijk weer los.  Bij vorige edities ging de opbrengst naar de Voedselbank Langedijk, Stichting Help Elkander en zorgtuinderij Oosterheem. Het 'goede doel' is dit jaar de stichting Wonen Plus Welzijn. Het team, dat bestaat uit tien enthousiaste vrijwilligers, zal dus voor de vierde keer vijf dagen lang 24 uur per dag radio maken en acties houden waarbij bezoekers geld kunnen doneren. Daarnaast zijn er  muziekoptredens van lokale artiesten. (tekst loopt door onder foto)

De studio van Serieus Langedijk in bedrijf (foto: Streekstad Centraal)

“Het motto van onze stichting is ‘Waar een klein dorp groot in kan zijn’. En met die instelling spannen wij ons in om ‘Serieus Langedijk’ mogelijk te maken. Muziek verbindt mensen en draagt bij aan een rijk, sociaal leven in de dorpen in en om Langedijk. Wonen Plus Welzijn spant zich ook in om de saamhorigheid en verbinding binnen de dorpen te bevorderen en is daarom een mooi goed doel om ons voor in te spannen”, zo laat Anne Schulte van Serieus Langedijk weten.

Ineke Vroling van Wonen plus Welzijn is blij dat de organisatie dit jaar in 'the spotlight' staat: “Onze wens is om met de opbrengst een mobiele ontmoetingsplek te maken. Een rijdende ‘pop-up’ in de wijken, waar verbinding en ontmoeting tussen buurtbewoners centraal staat. Met koffie, thee, wat lekkers en leuke activiteiten. Een plek die mensen samenbrengt. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus we hopen natuurlijk dat veel luisteraars doneren”. (tekst loopt door onder foto)

De aftrap van Serieus Langedijk het afgelopen jaar (Foto: Streekstad Centraal)

Uiteraard zijn de verrichtingen van het team live te volgen via de radiozender (107.2FM) en het televisiekanaal (Ziggo kanaal 47, KPN kanaal 1504) van Streekstad Centraal. Via de Serieus Langedijk website is de webstream te beluisteren en kan, natuurlijk tegen betaling, een plaat worden aangevraagd.

Laatste Nieuws

Uitgelicht