Het team van Serieus Langedijk kijkt weer terug op een fantastische week radio- en televisiemaken voor het goede doel. (Foto: aangeleverd)

Serieus Langedijk kijkt terug op prachtige week

Gepubliceerd op:
10/1/2023 12:53
4/1/2023 11:09
Door:
Redactie

Een prachtig, warm doel die woon- en werkvoorziening faciliteren voor mensen met een verstandelijke beperking. Oosterheem zorgt onder andere voor het onderhoud van een deel van de eilanden in het Duizendeilandenrijk.

Bedankt, bedankt en we zullen het nooit, nooit vergeten!

Op 27 december om 12.30 uur begon de derde editie van Serieus Langedijk in café de Schelvis. Na een opening met burgermeester Poorter, liepen de drie dj’s naar hun vertrouwde plek om daar de radiomarathon te trappen. Met iedere nacht maximaal vijf uur slaap was het af en toe een echte uitdaging voor de dj’s. Gelukkig was dit jaar het café open voor bezoekers, wat eerdere edities door de corona-maatregelen niet mogelijk was. Bezoekers konden munten aanschaffen bij de bar, een deel van deze opbrengst ging uiteraard ook naar Zorgtuinderij Oosterheem. Door de bezoekers kregen de jongens extra energie en vond er leuke interactie tussen bezoekers en de dj’s plaats. Zo hebben de jongste fans van Serieus Langedijk prachtige kunstwerken gemaakt die opgehangen konden worden in de studio. Er werd gekookt door verschillende Langedijkers gedurende de week, grote sponsors kwamen vertellen wat ze deden, en er kwamen verschillende artiesten langs. Iedere avond werd er een tussenstand bekend gemaakt, dat steeds weer zorgde voor een heleboel vreugde.

Op 31 december was het moment daar: de vrijlating van de dj’s en de ontknoping van het bedrag. Met gezonde zenuwen betraden de dj’s het podium, waar zij warm ontvangen werden door de mensen van Zorgtuinderij Oosterheem. Met een klap op de knop werd het bedrag bekend gemaakt: €12.000,55! Een fantastisch eindresultaat na alle inspanningen van het team van Serieus Langedijk, dat bestaat uit negen hardwerkende mensen. Om 00.30 uur stopte het radioprogramma en er werd nog tot in de vroege uurtjes door gefeest met niemand minder dan dj Jean, om het resultaat te vieren.

Na twee dagen opruimen waren de laatste sporen van Serieus Langedijk niet meer te vinden. Wat nog wel te achterblijft, is het gevoel van trots na deze geweldige editie. Namens het gehele team: bedankt, bedankt en we zullen het nooit, nooit vergeten!

(door Anne Schulte en Stef Callenbach)

Laatste Nieuws

Uitgelicht