De mannen van Serieus Langedijk hebben vijf dagen lang radio gemaakt voor Stichting Help Elkander. (Foto: aangeleverd)

Serieus Langedijk haalt 22.231,67 op voor Help Elkander

Gepubliceerd op:
25/1/2022 22:00
1/1/2022 13:00
Door:
Redactie

LANGEDIJK - Gisteravond werd om 23.00 uur het eindbedrag van de actie Serieus Langedijk bekendgemaakt. De drie dj’s Didier, Stef en Thomas hebben met hun vijfdaagse radiomarathon maar liefst € 22.231,67 opgehaald!

Ruben Gieling van De Schelvis, de gastheer van Serieus Langedijk en vliegende keep, maakte het fantastische eindbedrag bekend waarna de mannen de studio eindelijk mochten verlaten. Het bedrag gaat naar de Stichting Help Elkander, die volledig verzorgde vakanties organiseert voor minderbedeelde gezinnen. De voorzitter van deze stichting, Johan Borcheld, was aanwezig bij de bekendmaking en zeer geëmotioneerd. Hij bedankte de mannen van Serieus Langedijk, maar vooral de Langedijkers die op allerlei manieren hebben bijgedragen aan dit fantastische bedrag.

Het geld kwam vooral binnen door aangevraagde plaatjes, maar via Marktplaats werden ook diverse items verkocht, waaronder de bebouwdekomborden van dorpen in de gemeente Langedijk, aangeboden door de gemeente zelf. Het plaatsnaambord van Zuid-Scharwoude werd verkocht voor maar liefst € 1250. Ook zijn er op Marktplaats huiskamerconcerten geveild van de Langedijker bands Lady en de Vagebond en Kuuks, die ook diverse keren kwamen optreden deze dagen.

Marieke Neesen kwam langs met een prachtige cheque van 1000 euro namens Stichting Lief Langedijk, en ook kwam Jan Kramer namens de Langedijker verzekeraars NH1816 en Kramer Verzekeringen ditzelfde bedrag brengen. Maud en Tessa, twee 12-jarige meiden, hadden voor maar liefst € 800,- aan cupcakes en taartjes gebakken en verkocht. En zo waren er diverse hartverwarmende acties vanuit het dorp die ervoor zorgden dat het eindbedrag van vorig jaar voor de Voedselbank Langedijk werd overtroffen.


Laatste Nieuws

Uitgelicht