Ze gaan het weer doen! (Foto: aangeleverd)

Ook dit jaar weer radiomarathon Serieus Langedijk

Gepubliceerd op:
18/11/2021 16:40
16/11/2021 19:07
Door:
Redactie

LANGEDIJK - Na het grote succes van vorig jaar gaat het ook dit jaar weer gebeuren: Serieus Langedijk, de radiomarathon voor het goede doel

De dj’s zijn hetzelfde, namelijk: Didier, Thomas en Stef. De locatie is hetzelfde: de zaal van café De Schelvis en gastheer is hetzelfde: Ruben Gieling. Ook de datum is weer net als vorig jaar: van 27 t/m 31 december. Verder is alles nog onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen.

Stef Callenbach vertelt: “Dat we radio maken voor het goede doel is ook hetzelfde! En dat we er één groot feest van gaan maken, liefst nog groter dan vorig jaar.” En groot was dat feest, al hadden de dj’s dat soms pas achteraf in de gaten. “We kregen natuurlijk wel berichten op de chat, hoorden van Ruben, Nicky Roos en Robin Kors dat het buiten een gekkenhuis was en zagen van alles langskomen op de sociale media, maar dat het zo leefde in het dorp beseften we ons echt niet. Wat dat betreft legt dat een kleine druk op ons deze keer. Kleintje maar hoor, we willen alleen ‘even’ het totaalbedrag overtreffen van vorig jaar, dat spreekt voor zich”, lacht hij. “Maar we hebben er bovenal weer gigantisch veel zin in. En deze keer willen we dat héél Langedijk aan de radio of tv gekluisterd zit!”

De mannen zijn al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen. Waar vorig jaar veel dingen ad hoc werden gedaan en besloten, werken ze nu veel meer met een draaiboek. “De eerste editie ontstond uit een grap, een waarom niet. Geen idee dat het zo groot zou worden natuurlijk. Wel werd het toen geopend door de wethouder, dat was wel speciaal, en de techniek was ook al professioneel ingericht door Fat Rabbit Event Solutions. Maar deze keer gaan we veel vaker tijdens de uitzending schakelen naar verschillende locaties, laten we filmpjes zien en zullen we veel meer communiceren met luisteraars en mensen die aan de deur staan. Ook hebben we deze keer een redactie die ons voortdurend op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen en die ons helpt om naar buiten toe te communiceren. Vorig jaar deden we heel veel met maar een klein groepje mensen, het is heel fijn dat we nu zaken kunnen delegeren en ons kunnen focussen op het radiomaken. Want dat is het allermooiste. Het liefst zouden we studiopubliek ontvangen in De Schelvis, en gasten die live in de uitzending kunnen komen, net als bij de Top2000 op televisie. Maar dat soort plannen staat allemaal nog in de ijskast totdat de regels hopelijk weer worden versoepeld.”        

De jaarlijkse radiomarathon Serieus Langedijk is van 27 tot en met 31 december live vanuit Café de Schelvis, waar dj’s: Didier, Thomas en Stef samen met alle inwoners van Langedijk en omstreken geld inzamelen voor een lokaal goed doel. Vijf dagen lang kan jij jouw favoriete plaat aanvragen, een inzamelingsactie starten of gewoon meegenieten van alle mooie en indrukwekkende momenten die tijdens de uitzending gebeuren.
Serieus Langedijk is live te volgen via hun website www.serieuslangedijk.nl, op tv of op de radio.

Goede doel ‘Stichting Help-Elkander’

Een nieuwe editie betekent ook een nieuw goed doel. Het team heeft in de omgeving gekeken naar een prachtig goed doel voor de editie van 2021 en zijn terechtgekomen bij ‘Stichting Help-Elkander’. Stef vertelt: “Na de cheque voor de Voedselbank van vorig jaar, waar we een concrete bijdrage konden doen voor een en ompakruimte in de koelcel, willen we nu iets doen voor gezinnen in armoede die nooit eens op vakantie kunnen. De stichting Help-Elkander geeft zulke gezinnen de kans om één keer per jaar er even helemaal verzorgd tussenuit te gaan om de batterij weer op te laden. Veel vergelijkbare instanties beperken zich tot het aanbieden van een deeloplossing, zoals het aanbieden van een vakantieverblijf zonder erbij stil te staan dat men er (zonder middelen) ook nog naar toe moet zien te komen en men zelf voor eten moet zorgen. Laat staan dat er aan gedacht wordt dat kinderen graag van de aangeboden attracties gebruik willen maken of aan ander (betaald) vermaak willen deelnemen. Stichting Help-Elkander zorgt er voor dat ook dat kan.”

Van 27 tot en met 31 december proberen de Didier, Stef en Thomas een fantastisch bedrag op te halen voor deze prachtige stichting.

Hou voor het laatste nieuws de website www.serieuslangedijk.nl in de gaten of de Facebookpagina van Serieus Langedijk.

Laatste Nieuws

Uitgelicht