(Foto: Theo Annes)

Nieuweling Serieus Langedijk genomineerd voor Martin Neesen Prijs

Gepubliceerd op:
15/8/2021 19:36
19/1/2021 16:46
Door:
Redactie

LANGEDIJK - Het bestuur van Stichting Lief Langedijk is erg blij met de twintig nominaties die zij heeft gekregen uit de Langedijker bevolking voor de Martin Neesen Prijs 2021. Uit deze nominaties  is er een top 5 samengesteld.

De genomineerden zijn in willekeurige volgorde: St. Veldzorg Oosterdel, St. Serieus Langedijk, St. Je Mag Er Zijn Noord-Holland, Zorgtuinderij Oosterheem en KNV EHBO Langedijk. In maart zullen er pitches en gesprekken worden gehouden met de top 5 genomineerden en daarna bepaalt het bestuur de uiteindelijke winnaar.

Opvallende nieuweling onder de genomineerden is Stichting Serieus Langedijk. Deze zes mannen hielden in december een vijfdaagse radiomarathon, waarbij de opbrengst, zo’n 20.000 euro, in zijn geheel naar de Voedselbank Langedijk ging. Een ontzettend mooie prestatie van Langedijkers, voor Langedijkers.  

Stef Callenbach van Serieus Langedijk in een eerste reactie: “Wij hadden dit niet verwacht! Ook omdat wij nog maar zo kort bestaan. Dus bij ons is echt een wauw gevoel!”


De Martin Neesen Prijs is een prijs die elk jaar wordt uitgedeeld voor een betrokken en samenbindende Langedijker of Langedijker organisatie. De Martin Neesen Prijs 2021 zal in het najaar van 2021 worden uitgereikt en hopelijk tijdens het Lief Langedijk Concert in de Allemanskerk, dat in 2020 werd geannuleerd vanwege de corona.

De Martin Neesen Prijs wordt in 2021 voor de zesde keer uitgereikt. Vorige winnaars waren St. Er is Geloof, Hoop en Liefde - Voedselhulp Langedijk, St. Veldzorg Oosterdel, St. Hart van Oudkarspel en St. Wonen Plus Welzijn Langedijk, St. Langedijk Waterrijk.

De Martin Neesen Prijs bestaat uit een prachtige glazen bokaal (elk jaar opnieuw ontworpen en uitgevoerd door Marije Wolfswinkel van Lichtraamwerk) en een geldprijs van 10.000 euro. De geldprijs moet binnen een jaar worden besteed aan een project in Langedijk dat de Langedijker samenleving ook weer samenbindt. Voor meer informatie: www.lieflangedijk.nl.

Laatste Nieuws

Uitgelicht