(Foto: Robin Kors Fotografie)

Langedijk maakt zich klaar voor Serieus Langedijk

Gepubliceerd op:
25/1/2022 22:00
23/12/2021 0:30
Door:
Redactie

LANGEDIJK - Na het succes van vorig jaar en een jaar gewacht te hebben start maandag 27 december de tweede editie van Serieus Langedijk.

Vanaf 12.00 uur is live te zien hoe de DJ’s, Didier Ruijters, Thomas Lute en Stef Callenbach voor 5 dagen worden opgesloten in Café de Schelvis. Het startsein wordt gegeven door wethouder Nils Langedijk. De mannen hebben een half jaar volop gewerkt om weer een prachtige editie neer te zetten. Iedereen heeft tijdens de voorbereidingen zijn eigen taken gehad, de techniek wordt volledig verzorgd door Nicky Roos, het beeldmateriaal is in handen door Robin Kors en Ruben Gieling is de rechterhand voor iedereen. Naast het team zijn er ook vrijwilligers bij het team gekomen, zo hebben ze twee man extra bij de techniek en twee redactrices die alle social media in de gaten houden.

Stef Callenbach legt nog maar eens uit hoe het begon: “Wat vorig jaar begon op normale zaterdagavond met een geintje met z’n vijven, is misschien een beetje uit de hand gelopen. Nicky had assistentie nodig voor beeld en vroeg Robin erbij. Die kwam één avond kijken en wilde alleen maar assisteren voor camera opdrachten. Maar met Robin bij het vaste-team maakte het zestal helemaal compleet. Vorig jaar is alles in een stroomversnelling gegaan, de voorbereidingen in een maand en na het begin met een livestream op Twitch kwam er al snel tv en radio via Streekstad Centraal bij.” Het zestal maakte heel wat los en haalde € 20.000 euro op voor Voedselbank Langedijk!

Editie 2021

Nadat een maand net de eerste editie afgelopen was, zaten de mannen alweer bij elkaar om te brainstormen over de editie van 2021. Het goede doel was al snel gevonden en de voorgesprekken waren dan ook snel ingepland. Help-Elkander Een nieuwe editie betekent ook een nieuw goed doel. Het team heeft in de omgeving gekeken naar een prachtig goed doel voor de editie van 2021 en hebben unaniem besloten dat het nieuwe goede doel ‘Stichting Help-Elkander’ wordt. “Gezinnen die in armoede leven hebben het zwaar. Dagelijks rondkomen met een (te) klein budget zorgt voor veel stress en langdurige psychische druk. Die vicieuze cirkel van opbouwende spanning kan doorbroken worden door die mensen even een week een onbezorgde vakantie te bieden.”

Geen bezoek

Vorig jaar konden de mannen door de toenmalige corona maatregelen geen bezoek ontvangen. En was het via WhatsApp, berichten en verhalen horen hoe het in Langedijk leefde. “Vanwege de coronamaatregelen kun je ook dit jaar helaas niet spontaan in het café komen, maar in goed overleg met de gemeente hebben we een manier gevonden dat luisteraars op afspraak langs kunnen komen. Wil jij graag je cheque overhandigen? Heb je een toffe actie waarover je wilt vertellen? Of heb je een mooi en belangrijk verhaal bij jouw aangevraagde plaat? Ga dan naar www.serieuslangedijk.nl/langskomen en we nodigen je uit!”

Oranje bakken

“Net als vorig jaar hebben wij weer de oranje bakken voor de deur bij de Schelvis. Op de website vind je een lijst waarin staat wat in deze bakken gestopt mag worden als donatie aan Stichting Help-Elkander. Dit jaar zullen er verschillende acts langskomen om de luisteraars te vermaken met een optreden. Welke acts er langs gaan komen wordt nog bekend gemaakt. Tijdens de uitzending kun je bellen om live in de uitzending te komen, het nummer is 0226-312670. Wil je een berichtje sturen via WhatsApp? 06-12335857! Serieus Langedijk is te zien via Streekstad Centraal op Ziggo kanaal 47, via de radio op 107.2 FM en via de kanalen van Serieus Langedijk.

Laatste Nieuws

Uitgelicht